Ostara

Gepubliceerd op 1 april 2024 om 12:00

Ostara wordt gevierd op de dag dat de zon de evenaar van zuid naar noord staat. Op het moment dat dag en nacht overal op aarde even lang is. Deze datum valt precies tussen winterzonnewende en zomerzonnewende, en vanaf dat moment worden de dagen langer dan de nachten. Het Lentefeest wordt gevierd tijdens een twaalfdaags feest dat begint op de nieuwe maan na de equinox.

 

Het weerspiegelt het voorjaar. Ostara/Eostre is de Germaanse godin van het ochtendgloren en de lente, wat beide wordt geassocieerd met een nieuw begin. De mythen over Ostara vertellen hoe zij verantwoordelijk is voor het terugbrengen van de lente na iedere winterperiode. Ostara wordt beschouwd als godin van de dageraad en/of het voorjaar.

Ze moedigt jou met liefde aan om de kracht van jouw licht te herinneren. Licht overheerst duisternis, jouw duisternis heeft jouw licht nodig. Laat jouw betoverende licht schijnen over jouw donkere schaduwkanten en zie vanuit het donker weer nieuw leven ontstaan. Durf te voelen en los te laten wat jou niet meer dient. Het kan niet anders dan dat er vanuit deze zuivere en vruchtbare bodem iets magisch gaat ontluiken. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.